(ENGLISH version: WorshipShool)

Kedves Érdeklődő!

Öt sikeres év után 2015-2016-ban pihenőévet tartunk!

 

Hogyan kezdődött?… Prazsák László tollából

A ’90-es évek végén kezdtem azon gondolkodni, hogy el kellene indítani egy dicsőítő iskolát, ahol a szolgálatban szerzett tapasztalataimat át tudnám adni a fiatalabb generációnak. Egy bibliai tanítás juttatott erre a felismerésre, amelyben a tanító azt a kijelentést tette, hogy egy szolgálati ajándéknak elsődleges feladata az, hogy tanítványokat neveljen. Egy idő elteltével megkeresett Lakatos Péter, és felvázolta egy nyári dicsőít iskola tervét. Mondtam neki, hogy azért támogatom az elképzelést, mert az Úr nekem is szólt már egy dicsőítő iskoláról. Tehát leültünk hárman, Pintér Béla, Péter és én, majd elkezdtük megtervezni az iskolát, amit 2001-től minden évben nagy sikerrel megtartottunk. De tudtam, hogy számomra ez csak a kezdet, mivel Isten nekem azt mutatta, hogy egy folyamatosan mûködő iskolát indítsak el.

– Az iskola fő célja, hogy felekezeti határok nélkül készítsen fel az Egyház számára lelkileg érett, hiteles és képzett  dicsőítésben szolgálókat és dicsőítés vezetőket!

– A dicsőítő iskola vezetése egy szűkebb tanári csapatból áll, akik különböző gyülekezetekből vannak és közösen irányítják illetve hoznak döntéseket az iskola működését illetően és bizonyos helyzetek kezelésére nézve.

– Az iskola része az Imádság Háza Alapítványnak, mint egy belőle születő gyermek.

– Az iskola minden közösség számára nyitott, akik készek együtt munkálkodni a Keresztény Gyülekezetek szeretetben történő egységének építésében!

2009. szeptember végén el tudtuk indítani az Imádság Háza Dicsőítő Iskolát! Képek az oldal alján a galériában!

Szeretettel,

laca-sm

Prazsák László

Budapest, 2012. május 26.

 

Vajda Fatime bizonysága a szabadulásról a dicssuliban:

Legutóbbi Dicsőítő Iskola-alkalmon /2014. január/ a dicséret közben Laci imádkozott, és egyszer csak Szent Szellem által azt mondta, hogy „gyerekkorodban megtámadott egy kutya, és azóta félsz tőlük, de én most megszabadítalak ettől a félelemtől”. Huhh, hát ez talált … és jól esett! Azonnal éreztem, hogy megváltozott a hozzáállásom… Az egész  bizonyságot itt olvashatod: Szabadulás a félelmektől.

Baranyi Barna bizonysága a gyógyulásáról dicsőítés közben:

Bementem a toronyba és be volt kötve a kezem, mivel 2-3 nappal azelőtt a sebészeten megállapították, hogy ínhüvelygyulladás, izomgyulladás és teniszkönyök van a bal kezemben. Kérdezték, hogy mi történt? Elmondtam, hogy mit mondott az orvos, mondták, hogy: „Majd imádkozunk érted.” Aznap karácsony előtti utolsó DICS-SULI alkalom volt, egy előadó este, ahol a diákok egy-egy dicsőítő éneket mutatnak be, amit tanultak a félévben, én persze megígértem az én csoportomban lévő énekeseknek, hogy kísérem őket zongorán még 2 hete, igen ám, de akkor még nem volt semmi bajom. Nézegettem és gyakoroltam otthon, hogy milyen, ha egy kézzel játszok, mert nem akartam, hogy ők ne tudják előadni az éneküket csak miattam. Elég nehézkesen, de el tudtam játszani egy kézzel is. Hála az Úrnak, megsegített!
Közös dicsőítés közben az egyik ének után a barátnőm elkezdett imádkozni a kezem gyógyulásáért, mikor befejezte Prazsák Laci is imádkozott, persze ezalatt folyamatosan ment a dicsőítés, majd mindenki elkezdett imádkozni és egyszer csak egy olyan hatalmas melegség járta át az egész karomat, hogy le kellett vennem a fáslit. Rendkívüli volt ez, hiszen a gyulladás miatt egy olyan erős hűtő kenőccsel volt bekenve a kezem, hogy előtte még akkor is fázott, ha a radiátorhoz tettem. Mikor elkezdtem leszedni a kötést láttam, hogy minden duzzanat eltűnt, mintha sose lett volna ott semmi és teljesen elmúlt minden fájdalom. Fantasztikus volt megtapasztalni az ÚR hatalmas gyógyító erejét. Egyből odaültem a zongorához és tovább imádkoztunk és dicsőítettünk. Dicsőség az Úrnak!  Gyógyíts meg, Uram, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok, csak téged dicsérlek. Jer. 17:14

Baranyi Barnabás László       2014. január

 

Dicsőítő Iskola Hírek – Utazó Dicssuli!!!!!!

Az Imádság Háza Dicsőítő Iskola 2009 szeptembere óta működik. Az eddig eltelt idő alatt kb. 60 embert tanítottunk rendszeresen a bibliai dicsőítésről elméletben és gyakorlatban. Tanulóink között voltak katolikusok, reformátusok, evangélikusok, baptisták, pünkösdiek, autonómosok, élő igések, golgotások, voltak a Krisztus Gyülekezetéből, az Omegából, a Biblia Szól Gyülekezetből, az Agapé Gyülekezetből, a Menórából és az Imádság Házából.

Az iskola Budapesten a 24 órás dicsőítő toronyban működik, de most szeretnénk kilépni, és akár vidékre is elvinni azt, amit Isten ránk bízott. El tudnánk látogatni gyülekezetetekbe, hogy tanítsunk a dicsőítésről és gyakorlati órákat tartsunk. Megbeszélés szerint rendszeresen is ellátogathatunk egy – egy gyülkezetbe vagy több gyülekezet által közösen szervezett alkalomra. Ha vannak olyan témák a dicsőítés témakörén belül, amik az adott gyülekezetben aktuálisak, akkor arról szívesen tanítunk.

A dicsőítő iskoláról fotók, tanítások találhatók itt a honlapon.

Szeretettel az iskola tanárai:

Prazsák László és Csilla, Molnár Dániel, Molnár Lajos, Varga Attila, Lengyel Péter, Bíró Dóra, Csányi Sáron Ágnes

 

 

 2010. nyár –  Az első évfolyam megkapja az oklevelet